Fjällbyn Storsjö kapell.

Upplev Storsjö Vildmark och lär känna den lilla fjällbyn!

Storsjö kapell Ljungdalsfjällen

Den lilla fjällbyn Storsjö med postadress Storsjö kapell i Bergs kommun ligger så vackert på 565 meters höjd vid Storsjöns strand i norra Härjedalen, i Ljungdalsfjällens orörda fjällvärld bland Sveriges högsta fjälltoppar söder om Lappland.

Vild och vacker natur

 

Njut av friheten i vår vilda och vackra natur. Alla årstider har så mycket att erbjuda. Fiska i ett av Jämtlands absolut största FVO med miltals stömmande vatten. Paddla, hyr båt, cykla, fjällvandra, åk skoter, spark, skridskor och skidor.

Njut av friheten

 

Åk utför, gå på tur, jaga och lev vildmarksliv. Bestig Helags, Sveriges högsta fjälltopp söder om Lappland. Vandra på trampade leder genom Storådörren och Lunndörren ut i samernas land. Upplev skogens och fjällens fåglar och vilda djur.

Upplev tystnaden

 

I Storsjö får du tid att bara vara, kan njuta av livet och vildmarkens tystnad och uppleva konst, kultur och historia.

Välkommen till fjällbyn Storsjö i norra Härjedalen.

Upplev Storsjö Vildmark! 

Fiske i världsklass

Mäktiga vandringsleder

 med många toppar över 1000 m ö.h.

Orörd fjällvärld 

 med många toppar över 1000 m ö.h.

Poddradio Storsjö kapell

Lyssna på alla Storsjöbors spännande berättelser om hur livet var förr, livet på fjället bland vandringsleder, de unika fåglarna, fisket, flottning, skogsarbetet, samelivet, timring, striden om Sölvbacka strömmar, livet på fäbodvallen, framtiden i Storsjö för barnen, utvecklingen av byn, vattenreglering och kraftverk, ö-livet i Storsjön, att bo och verka i Storsjö och om dagens liv i Storsjöbornas älskade fjällby Storsjö i Härjedalen med postadress Storsjö kapell. 

Visa mer

Ann Sandin-Lindgren

har stugan Hanabacks i Storsjö tillsammans med sin man Bosse och hans bror Lasse. Ann jobbar med IT-utbildning på SVT och sysslar med närradio på sin fritid. Kanalen heter Tyresöradion och sänder på  91,4 MHz söder om Stockholm. Sommaren 2013 gjorde Ann sin första intervju med Kalle Söder i Storsjö och satte igång igen sommaren 2016 med att intervjua andra intressanta Storsjöbor som berättar om hur livet var förr och om livet i deras älskade fjällby Storsjö kapell. 

Poddradio Storsjö kapell äldre inspelningar

Visa mer

Våra fotografer

Stort tack till alla våra fotografer som bidragit med så många fina bilder från fantastiska Storsjö Kapell och omgivningarna i Ljungdalsfjällen. 

1/1

Upplev Storsjö kapell i vilda och vackra Ljungdalsfjällen

Storsjö Byalag, 845 98 Storsjö Kapell 

FACEBOOKGRUPPEN

STORSJÖ (KAPELL)

STORSJÖ BLOGGEN

LITE OM LIVET I STORSJÖ

STORSJÖ PODDRADIO

 INTERVJUER STORSJÖBOR  

STORSJÖBOKEN

LÄNKAR

OM STORSJÖ SOCKEN

ÖVRIGT

Storsjö Byalag © 2018, 845 98 Storsjö Kapell Kontaktperson: Marlene Åslund

Sölvbacka strömmar

Sölvbacka strömmar Foto © Marlene Åslund